Thursday 8 July 2010

Newsplus: Βίρα τις άγκυρες!!


Δεν κρύβω ότι, όταν η ιδέα της υλοποίησης του project που καταληκτικά πήρε την μορφή της Newsplus, αρχικά είχε "μπει" στο μυαλό κάποιων από εμάς, την είχα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα. Διότι μπορεί εκ φύσεως να είμαι ιδιαίτερα ενθουσιώδης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολλά εκείνα τα οποία λειτουργούσαν ως αντίβαρο για μία τέτοια προσπάθεια. Η ιδέα φυσικά με το χρόνο ωρίμασε, αλλά το γεγονός ότι όσο προχωρούσαμε προς την υλοποίησή της, τα standards που θέταμε για αυτήν ανέβαιναν όλο και ψηλότερα, είχε ως αποτέλεσμα να με κρατήσει συγκρατημένο για όλο σχεδόν το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας της. Ενδόμυχα, ακόμα και τώρα, δεν το έχω αποβάλλει οριστικά το συναίσθημα...

Την απόφαση όμως την πήραμε!! Κι ακριβώς επειδή οι στόχοι που εξαρχής τέθηκαν διαπνέονταν από συγκεκριμένη λογική, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπροστά μας έχουμε "φουρτουνιασμένες θάλλασσες" να διασχίσουμε ώστε να φθάσουμε στον τελικό μας προορισμό, στην επιτυχία των στόχων μας. Διότι, προσωπική μου άποψη είναι ότι, το να προσπαθήσεις να καταθέσεις μία φρέσκια και ποιοτική θεώρηση για τον τρόπο παράθεσης των γεγονότων στη σύγχρονη εποχή, μόνο ταξιδάκι σε "λιμνάζοντα ύδατα" δεν αποτελεί. Η Newsplus όμως θα το επιχειρήσει. Καλώντας ταυτόχρονα όλους εσάς να γίνετε συνοδοιπόροι της σε αυτό το ταξίδι χρήστες, συνομιλητές, σχολιαστές και κριτές, εκφράζοντας τις δικές σας μοναδικές απόψεις και οπτικές!!

Ο Ναυτίλος θα αποτελέσει ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θα εκκινήσει ως το όχημά μας για διερευνήσεις στην παγκοσμιοποιημένη υφήλιο του 21ου αιώνα. Και θα το κάνει σε μία εποχή, που δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν την αναγκαιότητα της παγκοσμιοποίησης και προτάσσουν την επιστροφή σε μεσαιωνικές αντιλήψεις εθνοκεντρισμού. Αντίθετα, ο Ναυτίλος, θα αφήσει στην άκρη υπεροψίες και στενομυαλιές και θα σας καλέσει να εξερευνήσουμε τον κόσμο που βρίσκεται μακριά από το εθνικό μας καβούκι. Για εφόδια σε αυτό το ταξίδι, θα βάλει στο σάκο του, το φρέσκο βλέμμα και το ανήσυχο πνεύμα, με τα οποία θα στέκεται απέναντι σε ό,τι φέρουν οι συνθήκες στο διάβα του.

Ένα μαγικό ταξίδι περιπλάνησης μόλις ξεκίνησε!! Βίρα τις άγκυρες!!!

No comments: